Damon i nyt drama: Undskylder homo-kommentar

Skrevet af admin

30/09/2015

Mest læste i dag

For under to uger siden måtte Matt Damon udsende en offentlig undskyldning, efter han afbrød en chokeret afroamerikansk producer midt i et argument omkring racemæssig mangfoldighed i Hollywood med ordene:

- Når vi taler om diversitet, så hold dig til castingen af filmen og ikke af programmet.

Damon og produceren er begge dommere i filmtalent-programmet "Project Greenlight", og nu er den 44-årige skuespiller endnu en gang kommet i strid modvind efter en ny kommentar i avisen The Guardian omkring homoseksuelle denne gang.

- Jeg tror, at man er en bedre skuespiller, jo mindre publikum ved om dig og dit personlige liv - og seksualitet er en stor del af det. Uanset om man er homoseksuel eller ej, så bør folk ikke vide noget om det, fordi det er et af de mysterier, som man bør være i stand til at spille som skuespiller, lød det fra Damon i interviewet.

Det fik efterfølgende de sociale medier til endnu en gang at være rødglødende af raseri over Damon, og derfor måtte filmstjernen uddybe sin uheldige kommentar i et tv-interview med talkshowdronningen Ellen DeGeneres, der selv er homoseksuel.

- Det, jeg prøvede at sige, var, at skuespillere er mere effektive, når de er et mysterium. Nogen opfattede det, som om jeg mener, at homoseksuelle skuespillere bør "blive i skabet", forklarede Damon i programmet og uddybede:

- Mens Ben Affleck og jeg selv prøvede at slå igennem i Hollywood, var der rygter om, at vi var homoseksuelle, fordi vi var to fyre, der skrev et manuskript sammen. Det satte os i en ubehagelig situation, hvor vi blev nødt til at svare på spørgsmål om vores seksualitet. Det var dybt krænkende, sagde Damon om sin kendte barndomsven, som han vandt en Oscar-statuette sammen med for manuskriptet til "Good Will Hunting".

- Jeg ønsker virkelig ikke at indikere, at homoseksualitet er en sygdom, understregede skuespilleren, der privat er gift med den tidligere bartender Luciana Barroso, som han har tre døtre med.

/ritzau/FOKUS