Dampen går af hedt boligmarked

Skrevet af admin

06/11/2015

Dagens topnyheder

Længere salgstider, større nedslag og meget moderate prisstigninger.

Sådan udviklede boligmarkedet sig i oktober ifølge de nyeste tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Dermed er vintersæsonen ved at træde i karakter på boligmarkedet, lyder det i en pressemeddelelse.

- Udviklingen er til dels sæsonbaseret, og det er ikke usædvanligt, at især salgstiden stiger i vintermånederne, og at den forventeligt falder igen til foråret, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.

I oktober tog det gennemsnitligt 195 dage at sælge et hus. Det er en stigning på 1,5 procent fra måneden før, og også salgstiden for ejerlejligheder har bevæget sig i den forkerte retning set fra sælgers perspektiv.

94 dage tog det gennemsnitligt at sælge en ejerlejlighed i oktober, hvor prisnedslagene også voksede sig større.

- Det interessante i år er, at boligmarkedet i januar lagde ud i et hæsblæsende tempo med store prisstigninger og usædvanligt mange bolighandler. Tempoet er dalet støt hen over året, og nu er vi tilbage til mere normale tilstande for årstiden, hvor salgstid og nedslag stiger lidt, prisstigningerne er meget moderate, og farten er taget en smule af handelsaktiviteten, siger Birgit Daetz.

Fra september til oktober steg salgsprisen blot 0,1 procent for villaer og rækkehuse på landsplan og 0,5 procent for ejerlejligheder.

Sammenlignet med samme måned sidste år ligger salgspriserne dog stadig markant højere.

- Det ryk, der skete i starten af året på boligmarkedet, har gjort, at 2015 kommer til at distancere sig markant fra tidligere år på næsten alle parametre, mener Birgit Daetz.

/ritzau/