Dan Martin vandt kongeetapen i Katalonien

Første dramatiske punkt skete tidligt på etapen, da løbets fører Alejandro Valverde styrtede og udgik. De første meldinger går på, at spanieren ikke er alvorligt medtaget.

Dramaet fortsatte, men dog på den mere underholdende måde, da feltet nåede den sidste stigning mod Port Ainé-Rialp.

Team Saxo-Tinkoffs Nicholas Roche gik i udbrud, men det varede ikke længe før andre ryttere tog over. Bedst af dem var det irske talent Dan Martin fra Team Garmin-Sharp. Foran Rodriquez og Quintana kørte han alene over målstregen og sikrede sig samtidig førertrøjen.

På vej op ad det sidste bjerg blev Martin motiveret fra sportsdirektørbilen af Johnny Weltz. Angrebet fra den 26-årige irer var faktisk også varslet allerede dagen før, da han skrev følgende på twitter:

- Jeg kører som om, det er en endagsklassiker i morgen.Astana-kaptajnen Jakob Fuglsang kunne ikke helt følge med på den sidste stigning, og han tabte således et minut og 25 sekunder til Dan Martin.

Bradley Wiggins havde undervejs i løbet et vanligt velsmurt Team Sky-tog siddende foran sig, men briten har ikke samme form, som han havde på samme tidspunkt i sidste sæson. Wiggins kørte ind på en fjerdeplads.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip