DanAdopt overvejer at droppe Etiopien

»Etiopien er et svært land at arbejde i, og hvis vi ikke fra DanAdopts side føler, at vi kan få de sikkerheder, der skal til for at sikre, at adoptionen foregår på et tilstrækkeligt godt grundlag både for børnene, de biologiske forældre og adoptivfamilierne, så kan vi blive nødsaget til at lade være med at være i Etiopien. Den konsekvens kan vi blive nødsaget til at drage,« siger Lars Ellegaard, der er næstformand i DanAdopts bestyrelse, til Radio24syv.

Hans udmelding kommer, efter at det er kommet frem, at der er brugt falske dødsattester på biologiske forældre for at få etiopiske adoptivbørn til Danmark.

»Hvis der er tale om egentlig svindel, så kan vi ikke gøre noget for at garantere, at det ikke sker igen,« siger Lars Ellegaard og understreger:

»Vi må også som organisation kunne stole på, at de papirer og de frigivelser, der kommer efter en retssag er korrekte, og at børnene dermed også er frigivet legalt til adoption.«

Direktør for DanAdopt Marianne Wung-Sung er sammen med specialkonsulent Mette Garnæs tirsdag rejst til Etiopien for at undersøge omstændighederne. De vender hjem igen på lørdag, og herefter skal det afgøres, om samarbejdet med Etiopien skal afsluttes, fortæller Lars Ellegaard.

Socialminister Karen Hækkerup besluttede tidligere på ugen at stoppe DanAdopts muligheder for adoptioner fra Etiopien. Ministeren afventer nu en redegørelse fra adoptionsbureauet, som skal klargøre, om bureauet arbejder etisk og juridisk korrekt.

BNB

Dagens Gossip