Danfoss får rekordstor ordre i Kina

Efter et års grundig planlægning har Danfoss underskrevet en kontrakt med den mangeårige samarbejdspartnere i Anshan. Danfoss skal levere en omfattende fjernvarmeløsning til en værdi af flere hundrede millioner kroner. Det er den hidtil største kontrakt, som Danfoss' fjernvarmedivision har indgået i Kina.

Det nye fjernvarmesystem skal leveres over en periode på tre år. Danfoss' strategiske partner i Kina, COWI, understøtter forberedelsen og implementeringen af projektet.

Anshan bliver den første by i Kina, der i stort omfang bruger fjernvarme til at opvarme brugsvand. De mere end 1,8 millioner indbyggere i Anshan vil komme til at nyde godt af en mere stabil fjernvarmetilførsel, renere luft og forbedret indeklima.

Fjernvarmeanlægget vil anvende uudnyttet spildvarme fra et lokalt stålværk. Dermed vil Anshan blive i stand til at reducere energiforbruget samt CO2-udledningerne med op til 240.000 ton årligt.

"Anshan bliver en rollemodel, hvor Danfoss kan fremvise førende energibesparende fjernvarmeløsninger. Projektet bliver det første af sin art i Kina, og det har allerede fået opmærksomhed fra mange andre bystyrer," siger Atli Benonysson, Vice President i Danfoss District Energy.

Kæmpeprojektet skal udføres i tæt samarbejde med bystyret i Anshan, Qianfeng District Heating Company og AnGang Steel.

"Vi ser frem til projektet, fordi de vigtigste institutioner i anshan går sammen om at skabe et væsentligt bedre miljø for fores borgere (…) Danfoss spiller en vigtig rolle i bystyrets bestræbelser på at nå dets mål om at gøre Anshan til verdensførende inden for fjernvarme," siger viceborgmesteri Anshan Municipality, Zhang Shichao

Danfoss udvider desuden sin fabrik i Anshan for at kunne følge med i den øgede efterspørgsel på energieffektive løsninger i Kina.

”Vi er glade for at få denne mulighed for at udvide vores fjernvarmeforretning i Kina, fordi det vil betyde, at vi på basis af de erfaringer, vi gør os i Anshan, kan intensivere vores samarbejde med andre kinesiske byer om at optimere deres fjernvarmenet,” siger Lars Tveen, President i Danfoss District Energy.

Kontrakten bekræfter den strategiske samarbejdsaftale, som blev underskrevet af Jørgen M. Clausen, bestyrelsesformand for Danfoss, og Anshan Munipality i forbindelse med den kinesiske president Hu Jintaos statsbesøg i Danmark i juni 2012. Se billederne fra besøget

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip