Danfoss får rekordstor ordre i Kina

Efter et års grundig planlægning har Danfoss underskrevet en kontrakt med den mangeårige samarbejdspartnere i Anshan. Danfoss skal levere en omfattende fjernvarmeløsning til en værdi af flere hundrede millioner kroner. Det er den hidtil største kontrakt, som Danfoss' fjernvarmedivision har indgået i Kina.

Det nye fjernvarmesystem skal leveres over en periode på tre år. Danfoss' strategiske partner i Kina, COWI, understøtter forberedelsen og implementeringen af projektet.

Anshan bliver den første by i Kina, der i stort omfang bruger fjernvarme til at opvarme brugsvand. De mere end 1,8 millioner indbyggere i Anshan vil komme til at nyde godt af en mere stabil fjernvarmetilførsel, renere luft og forbedret indeklima.

Fjernvarmeanlægget vil anvende uudnyttet spildvarme fra et lokalt stålværk. Dermed vil Anshan blive i stand til at reducere energiforbruget samt CO2-udledningerne med op til 240.000 ton årligt.

"Anshan bliver en rollemodel, hvor Danfoss kan fremvise førende energibesparende fjernvarmeløsninger. Projektet bliver det første af sin art i Kina, og det har allerede fået opmærksomhed fra mange andre bystyrer," siger Atli Benonysson, Vice President i Danfoss District Energy.

Kæmpeprojektet skal udføres i tæt samarbejde med bystyret i Anshan, Qianfeng District Heating Company og AnGang Steel.

"Vi ser frem til projektet, fordi de vigtigste institutioner i anshan går sammen om at skabe et væsentligt bedre miljø for fores borgere (…) Danfoss spiller en vigtig rolle i bystyrets bestræbelser på at nå dets mål om at gøre Anshan til verdensførende inden for fjernvarme," siger viceborgmesteri Anshan Municipality, Zhang Shichao

Danfoss udvider desuden sin fabrik i Anshan for at kunne følge med i den øgede efterspørgsel på energieffektive løsninger i Kina.

”Vi er glade for at få denne mulighed for at udvide vores fjernvarmeforretning i Kina, fordi det vil betyde, at vi på basis af de erfaringer, vi gør os i Anshan, kan intensivere vores samarbejde med andre kinesiske byer om at optimere deres fjernvarmenet,” siger Lars Tveen, President i Danfoss District Energy.

Kontrakten bekræfter den strategiske samarbejdsaftale, som blev underskrevet af Jørgen M. Clausen, bestyrelsesformand for Danfoss, og Anshan Munipality i forbindelse med den kinesiske president Hu Jintaos statsbesøg i Danmark i juni 2012. Se billederne fra besøget

Dagens Gossip