Danfoss omsætter nu for 38 milliarder om året

Skrevet af admin

16/03/2016

Dagens topnyheder

Grønne energiløsninger er efterspurgt over det meste af verden, og det nyder Danfoss godt af.

Den sønderjyske industrikoncern omsatte sidste år for 38 milliarder kroner, svarende til en forbedring på 11 procent.

Samtidig lykkedes det også at hæve bundlinjen med 13 procent, idet nettoresultatet landede på 2,6 milliarder kroner.

- 2015 var et godt år for Danfoss. Vi har styrket vores globale markedsposition, blandt andet gennem opkøb af innovative teknologier og investering i nye test- og demonstrationsfaciliteter.

- Samtidig resulterede vores høje investeringsniveau i innovation i lanceringen af adskillige nye produkter baseret på digital teknologi, som er blevet positivt modtaget af vores kunder, siger Niels B. Christiansen, Danfoss' koncernchef, i en pressemeddelelse.

De økonomiske vanskeligheder i Kina og Rusland påvirkede regnskabet negativt. Til gengæld oplevede koncernen pæn vækst i Europa og Nordamerika.

Nye markeder som Mexico, Indien og Tyrkiet leverede også stor fremgang.

Kigger man på de fire forretningssegmenter, var der også tale om en blandet pose bolsjer.

Danfoss Cooling og Danfoss Drives, der tilsammen udgør godt halvdelen af koncernens omsætning, havde pæn fremdrift, men Danfoss Heating blev ramt af problemerne i Rusland.

Danfoss Power Solutions præsterede dårligere end forventet, fordi det globale marked for mobilhydraulik ligger underdrejet for tiden.

Danfoss blev grundlagt i 1933 af Mads Clausen, hvis søn, Jørgen M. Clausen, nu er bestyrelsesformand. Barnebarnet Mads-Peter Clausen er også medlem af bestyrelsen.

Koncernen ejes for en stor dels vedkommende af Bitten og Mads Clausens Fond.

/ritzau/