Daniel Høegh og Basel får skidt CL-udgangspunkt

20/08/2015

FC Basel kan få svært ved at nå Champions League-gruppespillet for tredje år i træk.

Det schweiziske hold, der flere gange har overrasket i de store europæiske turneringer, måtte onsdag aften nøjes med 2-2 hjemme mod Maccabi Tel-Aviv fra Israel.

Basel havde Daniel Høegh med i hele kampen. Midterforsvareren skiftede i sommer fra OB til de schweiziske mestre.

Maccabi Tel-Aviv kom foran efter en halv time, da Basel-holdet snorksov ved en standardsituation.

Et frispark tæt ved baglinjen blev sendt skråt bagud, hvor Maccabi-anføreren Eran Zahavi kom løbende og uhindret kunne score til 1-0.

Basel fik udlignet 10 minutter senere, da anfører Matias Delgado udnyttede et straffespark.

To minutter før tid troede Basels Breel Embolo formentlig, at han blev matchvinder, da han blev spillet fri og scorede til 2-1.

Seks minutter inde i dommerens tillægstid fik Eran Zahavi imidlertid udlignet til 2-2 på hovedstød, hvilket sikrer Maccabi Tel-Aviv et godt udgangspunkt før returkampen.

Basel må trøste sig med, at holdet for to sæsoner siden eliminerede Maccabi Tel-Aviv hele to gange i løbet af en sæson i de europæiske turneringer.

Det skete først i Champions League-kvalifikationen, og senere i samme sæson besejrede Basel også det israelske hold, efter at schweizerne var blevet overført til Europa League.