Daniel Radcliffe skal spille Sebastian Coe

Historien om den britiske OL-guldvinder Sebastian Coe skal genfortælles på biograflærredet og det bliver med Daniel Radcliffe i hovedrollen.

Ifølge branchebladet Variety har Harry Potter-stjernen sagt ja til at spille Coe i filmen »Gold«, der sætter fokus på mellemdistanceløberens rivalisering med landsmanden Steve Ovett forud for OL i Moskva i 1980.

James Watkins, som instruerede Radcliffe i thrilleren »The Woman in Black«, stiller sig bag kameraet, når indspilningen begynder til foråret. Manuskriptet leveres af Simon Beaufoy, som skrev »Slumdog Millionaire«, og »Sådan træner du din drage«-forfatteren Will Davies.

»Dette bliver en film om intense ambitioner og et umættelig behov for at vinde - noget der kun kan lade sig gøre med en kærlig families opbakning«, udtaler produceren Tim Haslam.

Coe vandt som den eneste nogensinde OL-guld på 1500 meter både i 1980 og ’84. Fra 1992 til ’97 var han medlem af det britiske parlament for de konservative og den nu 57-årige atletikstjerne fik siden en central rolle, da OL skulle sikres til London i 2012.

Den tidligere verdensrekordholder er i dag baron med sæde i Overhuset og kan kalde sig Lord Coe.

Dagens Gossip