Danish Crown afskediger 80 i Ringsted

80 slagteriarbejdere i Ringsted mister inden længe jobbet, skriver Dagbladet Ringsted.

Danish Crown har varslet afskedigelserne kort tid efter, at de ansatte hos slagterigiganten landet over stemte nej til et meget omtalt forslag om, at medarbejderne skulle lade en del af lønnen gå til investeringer i landbruget for at skaffe flere danske slagtesvin.

Ifølge fabriksdirektøren i Ringsted er der ikke direkte sammenhæng mellem afskedigelserne og de ansattes afvisning af aftalen. Fyringerne sker dels som led i tilpasninger efter sommerferien med mange afløsere, dels som følge af, at der kommer færre slagtesvin, end man havde håbet på, skriver avisen.

»Det er naturlig tilpasning, som vi foretager hvert år. Men der er nok flere afskedigelser i år, fordi vi får lidt færre kødforsyninger end normalt,« siger fabriksdirektør Frode Laursen til Dagbladet Ringsted.

Mangel på svin i Danmark er en af årsagerne til, at Danish Crown gennem de senere år har flyttet en stor del af produktionen til blandt andet Tyskland. En aftale med medarbejderne skulle skaffe op mod 600 mio. kr. til investeringer i dansk landbrug for at øge svineproduktionen med op til tre millioner slagtesvin. I første halvår af 2013 blev 4,8 millioner danske smågrise sendt til opfedning og slagtning i udlandet.

De seneste 10 år er antallet af danske ansatte i Danish Crown næsten halveret til 8.500.

En uge før, at forslaget om lønnedgang blev kendt, varslede Danish Crowns direktør for divisionen for svinekød, at uden flere danske slagtesvin ville slagteriet i løbet af de kommende tre år blive nødt til at lukke flere afdelinger og sige farvel til op mod 1.000 medarbejdere.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip