Danish Crown køber kødets svar på Coca-Cola for 1,3 mia.

Skrevet af admin

28/02/2014

Dagens topnyheder

Danish Crown har i en handel på 1,3 milliarder kroner købt den fulde overtagelse af den polske kødproducent Sokolow.

Det oplyser Danish Crown fredag i en pressemeddelelse.

Købet sker efter ti års partnerskab med den finsk-svenske slagterikoncern HKScan, oplyser Danish Crown, som altså fremover bliver eneejer af den polske virksomhed. Hidtil har koncernen ejet 50 procent af aktierne.

- Vi har haft et rigtig godt samarbejde med HKScan gennem de ti år, hvor vi har oplevet en fantastisk vækst i både omsætning og indtjening, siger administrerende direktør hos Danish Crown, Kjeld Johannesen, i meddelelsen.

Hos den danske fødevarevirksomhed er målet "at fortsætte den udvikling, og her er et enstrenget ejerskab den rigtige vej at gå."

- På den måde kan Danish Crown koncernen i endnu højere grad få gavn af de synergier, der kan opnås mellem Sokolow og de øvrige dele af Danish Crown koncernen, siger Kjeld Johannesen.

Købet af de resterende aktier i Sokolow ligger i tråd med Danish Crowns strategi om at investere i forædling af fødevarer, oplyser virksomheden.

Danish Crown mener selv, at det fulde ejerskab vil være med til at udbygge dets førende position inden for sin branche i Europa.

- Sokolow har gennem en årrække leveret flotte resultater og er i Polen blevet kaldt kødets svar på Coca-Cola, lyder det fra Danish Crown.

Den polske selskab har cirka 6500 ansatte på syv fabrikker, mens det i 2013 omsatte for omtrent 5,5 milliarder kroner.

Gennem det seneste årti er der hos Sokolow løbende blevet investeret, og inden for de sidste tre år er der blevet etableret både en ny pålægsfabrik og et nyt kreaturslagteri, oplyser Danish Crown.

Den endelige overtagelse af det polske selskab afventer stadig konkurrencemyndighedernes godkendelse, meddeler Danish Crown.

/ritzau/