Danish Crown: Ticans landmænd er velkomne hos os

Danish Crowns fusion med fødevarekoncernen Tican er lagt i graven, men det betyder ikke, at svinebønderne i Thy er udelukket fra Danmarks største slagterivirksomhed.

For hvis nogle af Ticans andelshavere skulle have lyst til at levere til Randers-virksomheden frem for tyske Tönnies, som står til at opsluge Tican, så skal de være velkomne.

Det meddeler Danish Crowns administrerende direktør, Kjeld Johannesen, til Ritzau.

- Landmænd, der ønsker medlemskab af Danish Crown, snakker vi gerne med. Punktum, lyder det fra topchefen.

Og ifølge seniorforsker Henning Otte Hansen fra Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet kan der meget vel være andelshavere, der ikke ønsker at levere til de kommende tyske ejere.

- Spørgsmålet er, om dem, der i dag er andelshavere i Tican, vil gå over og blive andelshavere i Danish Crown, fordi de ikke vil levere til et tysk selskab. På den måde kan Danish Crown måske få noget af markedet gratis, påpeger han.

Mens både Danish Crown og Tican er andelsselskaber, hvor landmændene selv er medejere, så er Tönnies et aktieselskab.

Og dermed står Thisted-virksomhedens andelshavere med et valg i forhold til deres fremtidige rolle, mener Kjeld Johannesen.

- Nu får landmændene et valg imellem, om de vil have medejerskab af selskaberne, eller om de bare vil være leverandører til dem, siger han.

Henning Otte Hansen påpeger, at det formentlig indgår i aftalen mellem Tican og Tönnies, at Ticans andelshavere skal fortsætte leverancerne i en vis periode.

- Så det bliver måske ikke i morgen, at der er en masse, der skifter til Danish Crown, påpeger han.

Ifølge Kjeld Johannesen er Ticans andelshavere i dag bundet til deres medlemskab i to år, men:

- I min verden er det tvivlsomt, om man kan binde folk i to år, siger Danish Crown-direktøren.

/ritzau/

Dagens Gossip