Dankort-systemet er gået ned

Dankort-systemet er ramt af et omfattende nedbrud i hele landet.

Forbindelsen til datacentralen forsvandt ved 05.15-tiden, fortæller selskabet bag dankortet, Nets. Problemerne skyldes, at der gået noget galt med en planlagt systemopdatering i løbet af natten.
- Lige nu er situationen den, at vi har nogle problemer med dankort-systemet, der gør, at vores transaktioner ikke går igennem, siger Ulrik Marschall, kommunikationskonsulent hos Nets, til Ritzau ved 7-tiden mandag morgen.

- I store træk er hele systemet påvirket af det, og vi arbejder meget hårdt på at få løst problemerne meget hurtigt.

- Vi er meget bevidst om, at danskerne skal ud og på arbejde og i gang med bruge dankortet, så vi skal op og køre igen så hurtigt som overhovedet muligt, tilføjer han.

Nets håber på, at systemet vil fungere normalt igen "inden for en kort tidshorisont", hvilket betyder i løbet af mandag morgen eller formiddag, lyder det.

Butikker opfordres i mellemtiden til at gå over til en såkaldt offline-procedure. Hvis man gør det, vil kunder ikke mærke de store problemer, og langt de fleste forretninger vil ikke være påvirket, lyder det.

- Hvis man slår over på offline-proceduren, kan man godt modtage betalinger. Dem, der har problemer, er de ubemandede tankstationer og billetautomater, siger Ulrik Marschall.

Dankortsystemet er gået ned natten til mandag på grund af systemopdatering, der ikke gik helt som forventet. Da man satte systemet i drift, mistede man forbindelsen til datacentralen, lyder forklaringen.

- Det er sket i forbindelse med en planlagt opdatering af systemet. Det er i forbindelse med det, at der noget, der er gået galt, men jeg har ikke detaljerne, fortæller kommunikationskonsulent Ulrik Marschall fra Nets.

Med hensyn til at hæve kontanter fra hæveautomater, så vil der være nogle, der godt kan hæve penge, og andre, som formentligt ikke kan hæve. Det afhænger af automaten, lyder vurderingen.

/ritzau/

Dagens Gossip