Dankortet blev brugt knap 100 millioner gange i februar

Skrevet af admin

09/03/2016

Dagens topnyheder

Skudåret har givet danskerne én ekstra dag til at svinge dankortet i februar. Og det ses tydeligt i dankortforbruget.

I februar blev der omsat for 27,2 milliarder kroner med dankort, hvilket er en stigning på næsten 13 procent sammenlignet med februar sidste år, skriver Nets i en pressemeddelelse.

Men selv om forbrugerne i alt brugte plastikkortet 95,9 millioner gange til betalinger og overførelser, betyder det ikke, at privatforbruget er steget, vurderer cheføkonom ved Danske Bank, Las Olsen.

- Det skyldes ikke, at forbruget er steget, men snarere at der var en ekstra dag i februar på grund af skudåret.

- Og så hænger den underliggende stigning i forbruget af dankort sammen med Mobilepay, hvor folk overfører penge til hinanden, som bliver trukket fra et dankort, men hvor det ikke er forbrug, siger han.

Korrigeret for brugen af betalingsappen Mobilepay og sæsonudsving, viser tallene ingen fremgang i privatforbruget, siger Las Olsen.

- Der har ikke været nogen vækst i januar og februar, hvor privatforbruget har ligget stille på samme niveau, som det gjorde i slutningen af sidste år.

- Vi har fået flere penge mellem hænderne på grund af faldende oliepriser og benzinpriser. Vi har ikke omsat det til forbrug, men i stedet har vi sparet mere op, siger cheføkonomen.

/ritzau/