Danmark åbner OL med sejr over drilske Argentina

07/08/2016

De danske håndboldherrer åbnede OL-turneringen med en sejr på 25-19 over Argentina i Future Arena i Rio.

På forhånd var danskerne klar over, at sydamerikanerne var en drilsk modstander i åbningskampen i det indledende gruppespil.

Det beviste Argentina ved VM i Qatar i 2015, hvor Danmark kun spillede uafgjort mod sydamerikanerne i den første gruppekamp.

Danmark så ikke ud til at have lært af VM-skuffelsen og begyndte lige så usikkert og usammenhængende som for halvandet år siden.

Argentina kom igen bedst fra start og bragte sig foran med både 3-1 og 5-2, inden danskerne vågnede op.

Trods en direkte mandsopdækning scorede Mikkel Hansen et par flotte mål fra distancen og bragte Danmark foran 6-5 og 7-6.

Det lykkedes dog aldrig Danmark at komme foran med to mål i en dårligt spillet første halvleg, som endte 10-10.

Pausesnakken hjalp tilsyneladende, og indskiftede Michael Damgaard (med to mål), René Toft Hansen, Lasse Svan Hansen og Henrik Toft Hansen bragte hurtigt Danmark foran 15-10.

Der kom mere fart i det danske angreb med fodrappe Damgaard, som skød på mål med både kraft og præcision.

Argentina tog en timeout for at få styr på defensiven, og det hjalp en smule i den næste korte periode.

Men de danske håndboldstjerner viste deres kvaliteter og kværnede videre mod de trætte argentinere, som også løb tør for kræfter.

Casper U. Mortensen, som havde brændt et par store chancer i første halvleg, kom også i gang og bragte Danmark foran 22-14.

I de sidste ti minutter slækkede Danmark lidt på det hele, da sejren bare skulle køres i hus.

Det betød, at Argentina fik reduceret nogle gange, men ikke nok til at den danske åbningssejr kom i fare.

Danmark møder Tunesien i den næste kamp i det indledende gruppespil. Kampen spilles tirsdag aften klokken 19.40 dansk tid.