Danmark appellerer til afskaffelse af dødsstraf

»Det er glædeligt, at kolleger fra flere end 40 lande har tilsluttet sig denne appel. Det sender et stærkt signal om, at vi fra europæisk side står sammen om sagen. Brug af dødsstraf er horribelt og fuldstændig uacceptabelt. Jeg har ved flere lejligheder understreget Danmarks syn på dødsstraf, og jeg vil gerne slå fast, at målet er en total afskaffelse af dødsstraf på verdensplan,« siger Villy Søvndal i pressemeddelelsen.

Ministeren finder dødsstraf som et klart brud på menneskerettighederne, men ser udviklingen på landsplan gå i den rigtige retning. Dog er der et stykke vej endnu for de lande, som stadig gør brug af dødsstraf rundt om i verden. I 2012 blev de fleste henrettelser ifølge Amnesty International foretaget af Kina, Iran, Irak, Saudi-Arabien, USA og Yemen. I Kina blev 682 henrettet i 2012, hvilket er flere henrettede end i resten af verden til sammen.

»Det er vigtigt at huske på de historiske fakta om afskaffelse af dødsstraf hos os selv. Det skete ikke fra den ene dag til den anden, men var en proces, der tog tid. Det er vores håb, at dagens appel åbner op for, at andre lande lytter til vores erfaringer og overbevisning. Og derfor fortsætter vi bestræbelserne på at få alle lande til faktisk og juridisk at afskaffe dødsstraf,« siger Villy Søvndal.

Den fælles appel kommer på verdensdagen mod dødsstraf og tiåret for indførelsen af den 13. protokol til den Europæiske Menneskeretskonvention, som afskaffer dødsstraf under alle former.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip