Danmark besejrer besværlige Bahrain og tager OL-plads

11/04/2016

Danmarks håndboldherrer er for syvende gang i historien klar til at spille med ved OL.

Det blev slået endegyldigt fast, da Danmark søndag aften i Herning vandt den ventede sejr over Bahrain, der dog nøjedes med at tabe 24-26 efter en middelmådig dansk indsats.

Lilleputten viste sig - præcis som i holdets to første kampe mod Norge og Kroatien - som en særdeles genstridig modstander i de første 30 minutter.

Danmark vidste på forhånd, at selv et nederlag på tre mål ville sende holdet til OL sammen med Kroatien, der tidligere søndag vandt 27-21 over Norge.

Tidligt i kampen i den halvfyldte Boxen var det faktisk nødvendigt at holde et vågent øje med kuglerammen, for efter 12 minutter fik Bahrain et straffekast, da holdet førte 7-4.

Danmarks velspillende målmand, Niklas Landin, reddede imidlertid forsøget, og nogle minutter senere afsluttede Anders Eggert en lang periode uden dansk scoring med at reducere til 5-7, også på straffekast.

På det tidspunkt havde de danske spillere ikke fundet nøglen til at udnytte deres åbenlyse fysiske fordel mod de små og meget bevægelige spillere fra Bahrain.

Danmark havde svært ved at komme til afslutninger, og Mikkel Hansen satte sig efter en udvisning midt i halvlegen på udskiftningsbænken uden at komme i aktion igen før pausen.

Blandt lyspunkterne før pausen var den træfsikre højrefløj Lasse Svan Hansen, der scorede tre gange på tre forsøg.

Efter 25 minutter bragte Mads Mensah Larsen Danmark foran for første gang i kampen, da han scorede til 10-9.

Det danske forsvar havde på det tidspunkt fået godt fat, men Bahrain formåede alligevel at gå til pause med 12-12.

I anden halvleg kom Kasper Søndergaard ind på højre back, og Skjern-spilleren scorede omgående til 13-12.

Fem minutter inde i halvlegen førte Danmark 17-12 efter en regulær kanonstart, blandt andet efter to mål af den indskiftede venstrefløj Casper U. Mortensen.

Nu begyndte det at ligne noget, man havde set før med Bahrain i OL-kvalifikationen, hvor holdet var gået ned i anden halvleg mod både Norge og Kroatien.

Niklas Landin parerede adskillige forsøg, og Mikkel Hansen fik fortsat lov til at hvile sig på bænken, så han ganske usædvanligt endte en landskamp uden at score.

Det feststemte publikum sejlede op ad åen i Boxen, og der blev spilletid til Michael Damgaard, men Bahrain kæmpede fortsat godt og fik reduceret til 23-24.

Det danske hold sjuskede i afslutningerne, men det lykkedes trods alt at vinde.

Lasse Svan Hansen, der spillede hele kampen på bekostning af Hans Lindberg, blev dansk topscorer sammen med Casper U. Mortensen. De scorede begge fem mål.

Danmark slutter som nummer et i kvalifikationsgruppen med fem point.

Kroatien slutter på andenpladsen med fire point, mens Norge må nøjes med tredjepladsen med tre point.