Danmark bruger trumf på at slippe for Frankrig

Ulrik Wilbek og Dansk Håndbold Forbund har brugt lodtrækningsfordelen til EM på hjemmebane til at styre udenom Frankrig - og placere Norge og Sverige i hver sin gruppe af hensyn til billetsalget.

Danmark er på forhånd placeret i Gruppe A, inden lodtrækningen til EMs gruppespil finder sted på fredag. Som værtsnation har Danmark lov til at placere tre nationer i de tre øvrige grupper - altså B, C og D - og DHF har tirsdag meddelt det europæiske håndboldforbund EHF, hvordan de vil gøre brug af den fordel. Og det er endt med, at Norge er kommet i Gruppe B, Frankrig i Gruppe C og endelig er Sverige kommet i Gruppe D.

- Vi har valgt at indplacere Norge, Frankrig og Sverige forud for den egentlige lodtrækning, og det har vi gjort udelukkende af hensyn til at optimere de samlede tilskuertal ved slutrunden, forklarer DHFs formand Per Bertelsen om beslutningen.

- Som nabolande giver Sverige og Norge jo sig selv i forhold til at få medrejsende tilskuere til at fylde i de danske haller, tilføjer formanden, som dermed ikke lægger skjul på de økonomiske motiver.

Udover at Danmarks Gruppe A holder til i Jyske Bank Boxen i Herning, så er det endnu ikke besluttet, hvilke grupper der får hjemme i Aalborg, Aarhus og København, som er de sidste tre værtsbyer.

Men i forhold til billetsalget ligner det en oplagt mulighed at Norges gruppe placeres i Aalborg, Sverige kommer til at spille i København, mens Frankrigs gruppe placeres i Aarhus.

Samtidig er det værd at hæfte sig ved, at Danmark ikke kan møde Frankrig før en eventuel semifinale. Det skyldes, at Danmark bliver parret med Gruppe B i mellemrunden, og da Frankrig er i Gruppe C, så kan Mikkel Hansen & co. altså ikke støde ind i de olympiske mestre før finalekampene.

Der er lodtrækning til gruppespillet på fredag i Jyske Bank Boxen Herning i forbindelse med Danmarks træningskamp mod Polen.

Der er nu 12 nationer tilbage, som er med i bowlen til lodtrækningen. De er fordelt i følgende seedningslag:

1: Serbien, Kroatien og Spanien

2: Tjekkiet og Island

3: Makedonien, Hviderusland, Polen og Ungarn

4: Østrig, Montenegro og Rusland

Sådan afvikles EM:

De tre bedste lande fra hver gruppe går videre til mellemrunden, hvor Gruppe A og B parres i Herning, mens Gruppe C og D bliver blandet sammen i Aarhus.

Herfra får de to bedste nationer videre til semifinalerne, hvor nummer et møder nummer to fra den modsatte mellemrunde.

EM spilles fra d. 12.-26. januar.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip