Danmark er dyreste indkøbsland i EU

En sammenlignelig indkøbskurv med madvarer og ikke-alkoholiske drikkevarer koster i Danmark mere end dobbelt så meget som i det billigste land, Polen.

I Danmark ligger indkøbspriserne således på 143 procent af EU-gennemsnittet, mens polakkerne skal slippe 61 procent af gennemsnittet, når de går ud og handler.

Efter Danmark ligger vores naboland, Sverige, hvor niveauet er på 124 procent af EU-gennemsnittet. Herefter kommer Østrig, Finland, Irland og Luxembourg. I den anden ende finder man foruden Polen også Rumænien, Bulgarien og Litauen.

Eurostat har også undersøgt prisniveauet på de enkelte varer, og det er især brød og morgenmadsprodukter, der trækker Danmark op i pris. Mens priserne på disse varer i Bulgarien ligger på 57 procent af EU-gennemsnittet, er vi herhjemme helt oppe på 159 procent.

Også på kødmarkedet er det dyrere at handle i Danmark end i andre EU-lande. I Polen koster kød 55 procent af gennemsnitsprisen, mens det i Danmark og Østrig koster 132 procent.

Der er dog visse varer, som er dyrere at anskaffe sig uden for Danmark. Mælk, ost og æg er dyrest i Cypern, der ligger på 141 procent af gennemsnittet, mens vi i Danmark slipper med 117 procent. For alkoholiske drikke skal vi herhjemme betale 140 procent af gennemsnittet, mens finnerne skal af med 175 procent. Endelig har man undersøgt tobakspriserne, hvor vi i Danmark skal give 115 procent af gennemsnitsprisen for cigaretter og andre tobaksvarer, mens de i Irland betaler knap det dobbelte af gennemsnitsprisen, nemlig 199 procent.

Hvis man er på jagt efter billige cigaretter, kan man tage til Ungarn eller Litauen, hvor priserne er på henholdsvis 52 procent og 55 procent af EU-gennemsnittet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip