Danmark er enig med Ungarn i hård kurs mod migranter

- Solidaritet betyder ikke, at vi skal flytte migranterne fra en EU-grænse til en anden. Solidaritet betyder, at man stopper tilstrømningen af illegal immigration.

Sådan siger den ungarske udenrigsminister, Péter Szijjártó, som tirsdag er i København for at diskutere blandt andet flygtningekrisen med den danske udenrigsminister, Kristian Jensen (V).

Ungarn har taget drastiske initiativer i brug for at stoppe tilstrømningen af flygtninge og migranter.

Landet har bygget et 175 kilometer langt pigtrådshegn langs grænsen, og landets premierminister, Viktor Orbán, har kaldt EU's flygtningekvoter for "magtmisbrug" og kaldt det ungarske folk til folkeafstemning, om hvorvidt man skal deltage i kvoterne.

Kristian Jensen er enig i, at man må stå sammen om at nedbringe antallet af migranter, der strømmer til Europa.

- Vi har haft en god diskussion om problemet med den store tilstrømning, og vi er meget enige i det faktum, at vi må stå sammen om at nedbringe antallet af migranter, der strømmer ind i Europa, siger den danske udenrigsminister.

- Vi ser, at mange af de tilkomne ikke er flygtninge, men migranter, og vi er nødt til at finde en bedre metode til at sørge for, at de bliver i deres eget land. Og en bedre metode til at returnere dem, hvis de kommer til Europa.

Det internationale samfund og EU især har kritiseret Ungarns håndtering af flygtningekrisen, fordi de meldte pas til at deltage i fælles flygtningekvoter og samtidig ignorerede flere konventioner ved at opsætte et pigtrådshegn.

Péter Szijjártó mener dog, at landet har handlet helt i Europas ånd.

- Som en del af Schengen-samarbejdet er vi forpligtet til at beskytte vores egne grænser. Vi har op til 10.000 mennesker, der krydser vores grænser hver dag. Vi var og er nødt til at gøre noget. En fysisk barriere var den eneste mulighed, siger han.

Han understreger, at det er misforstået af pressen, at Ungarn har lukket sine grænser.

- Hvis du gerne vil til Ungarn, skal du være hjerteligt velkommen. Men du skal gennem de officielle grænsekontroller i åbningstiden først, siger han.

/ritzau/

Dagens Gossip