Danmark er igen sikker havn for investorer under børsuro

Den igangværende uro på de finansielle markeder har igen gjort Danmark til en sikker havn for investorer. De sælger ud af aktier og køber op i obligationer, og her står de danske realkreditobligationer i høj kurs.

Efterspørgslen efter danske realkreditobligationer har derfor sendt kursen i vejret og renterne ned.

På den 20-årige obligation med afdrag er renten sendt ned fra tre procent til 2,5 procent. På den 30-årige obligation er renten faldet med et halvt procentpoint til tre procent.

Boligøkonom i Nordea Kredit Lise Nytoft Bergmann siger, at det ikke lige var, hvad der lå i kortene.

- Det er en overraskende udvikling, som vi ikke lige havde i vores prognose. Der er obligationer i spil, som vi for blot få uger siden ikke troede skulle i spil igen, siger Lise Nytoft Bergmann til Ritzau.

Det er blandt andet skuffende økonomiske nøgletal fra Kina, devaluering af Argentinas valuta og en generel svagere udvikling i vækstlandene, der har gjort investorerne nervøse.

Børsuroen spredte sig mandag. Børser i udlandet lukkede med fald, og de danske toneangivende aktier i C20 Cap indekset fulgte trop med et fald på 2,4 procent.

- Aktierne er faldet ganske meget, og derfor er danske realkreditobligationer kommet ind og spille en rolle igen, siger Lise Nytoft Bergmann.

- Danske realkreditobligationer er rated med tre gange A. Hvis man er lidt af en mærkevaresnob, bliver de anset for at være et glimrende sted at placere sine penge, siger Lise Nytoft Bergmann.

Uroen har foreløbig sendt de lange boligrenter på lån med afdrag ned. Det har ikke i samme omfang smittet af på lån uden afdrag, og lån med korte renter er i forvejen i bund.

- De korte renter ligger i forvejen så lavt, at det er svært at få dem længere ned, siger Lise Nytoft Bergmann.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip