Danmark er nummer to i arbejdsglæde

Danskerne har meget tilfælles med deres kolleger i Mexico og Indien.

Lønmodtagerne i de forskellige verdensdele er nemlig nummer to, et og tre på en liste over størst arbejdsglæde mellem 28 lande.

Det viser den 14. årlige European Employee Index, som konsulentvirksomheden Ennova står bag.

- Vi er et land, der scorer højt i arbejdsglæde. Og det skal vi være rigtig glade for. Mexico er et land i rivende udvikling, og vi kan se fra andre medarbejderundersøgelser, at det også er et land med høj arbejdsglæde. Men der kan også være kulturelle forskelle på, hvordan man bruger skalaen, siger regionschef Kirstine Rechendorff til Newspaq.

Arbejdslivsforsker professor Helge Søndergaard Hviid fra Roskilde Universitet påpeger, at det er vanskeligt at sammenligne arbejdsglæde mellem forskellige lande på grund af kulturforskelle. Men han anerkender samtidig, at der også kan være tale om 'rå' arbejdsglæde.

- Hvert femte år måler EU også arbejdsglæden i de 27 medlemslande. Her scorer Danmark højest af alle, efterfulgt af Norge, Sverige og Holland. Når man samtidig ser på nogle af de faktorer, der gør sig gældende i arbejdet, kan man se, at vi har mere indflydelse på arbejdet og tillægger det meget mening, siger han.

Bundskraberen på arbejdsglæderanglisten er Ungarn. Japan og Rusland indtager pladserne som næstsidst og tredjesidst.

Dagens Gossip