Danmark er sikker på 10 medaljer ved European Games

26/06/2015

Den blot 15-årige juniorsvømmer Julie Kepp Jensen sikrede Danmark en bronzemedalje i fredagens finale i 50 meter fri ved European Games i Baku.

Dermed er Danmark sikker på at hente mindst 10 medaljer - det dobbelte af målsætningen. Fire af medaljerne er dog endnu ikke afgjort, men ender med mindst bronze - alle i badminton.

Julie Kepp Jensen gennemførte fredagens finale i tiden 25.41 sekunder, og det var 18 hundreddele efter guldvinderen Mariia Kameneva fra Rusland. Hollænderen Marrit Steenbergen vandt sølv i tiden 25.27 sekunder.

Danmark er dermed oppe på to medaljer i svømning, da også 17-årige Tobias Bjerg torsdag aften hentede en bronzemedalje i 50 meter brystsvømning.

- Det er vildt. Jeg er så glad. Det er helt ubeskriveligt. Det var bare at satse hele butikken, og det endte jo godt, så det er jeg glad for.

- Det var fantastisk. Det var alt det, jeg havde drømt om, siger Julie Kepp Jensen til TV2 Sport.

Ved European Games er det udelukkende juniorsvømmere, der kan stille op i svømmekonkurrencerne. Mesterskaberne tæller både som European Games og som junioreuropamesterskaber.

Damedoublen i badminton bestående af Lena Grebak og Maria Helsbøl snuppede tidligere fredag en bronzemedalje, da duoen tabte til russerne Ekaterina Bolotova og Evgeniya Kosetskaya.

Rene Holten Poulsen har tidligere vundet bronze i kajak, duoen Stine Nielsen/Steffen Olsen har taget sølv i skydning, mens Maja Jager gjorde det samme i bueskydning.