Danmark er tæt på OL efter uafgjort mod Norge

10/04/2016

De danske håndboldherrer er endnu ikke sikret billetten til OL i Rio i august.

Danmark spillede lørdag 25-25 mod Norge i Boxen i Herning, men det danske hold kom efter al sandsynlighed tættere på legene i Brasilien alligevel.

Eftersom Danmark har tre point for to kampe, sikrer holdet en plads ved OL med mindst uafgjort søndag mod lilleputten Bahrain, der tidligere lørdag tabte til Kroatien.

De to bedste hold i gruppen kommer med til Rio.

Kampen mod Norge blev en rodet omgang set med danske øjne.

Mikkel Hansen kom ganske vist godt i gang med to hurtige scoringer, og Niklas Landin havde samtidig et par redninger. Men ikke alt var lutter lagkage, i hvert fald ikke i offensiven, mens forsvaret havde bedre fat.

Danskerne havde svært ved at få hul på det determinerede norske forsvar, og blandt andre højrebacken Mads Christiansen skød meget forgæves.

Undervejs i halvlegen løb Danmark ind i en lang periode uden scoringer, og det benyttede Norge sig af til at gå fra stillingen 6-6 til 10-6.

Det begyndte så småt at se lidt kritisk ud for det danske hold, der efter fredagens 28-24-sejr over Kroatien kunne tillade sig at tabe med tre mål til Norge og stadig være næsten sikker på OL-pladsen, forudsat at det søndag bliver til den ventede sejr over Bahrain.

Det blev - ikke uventet - Mikkel Hansen, der måtte træde i karakter, og han var med til at holde Norges pauseføring nede på 13-12.

Paris Saint-Germain-stjernen sørgede for god pausestemning i Boxen, da han efter udløbet af de 30 minutter hamrede et frikast over den norske forsvarsmur og ind i målet bag målmand Ole Erevik.

Fra begyndelsen af anden halvleg kom Hans Lindberg og Casper U. Mortensen ind på de danske fløje, og Kasper Søndergaard indtog pladsen som højre back i offensiven.

Femmålskytten fra sejren over Kroatien indledte med en afbrænder, men fik siden scoret fire gange.

13 minutter før tid kunne Casper U. Mortensen med sit andet mål score til 19-18, den første danske føring siden tidligt i kampen.

Mikkel Hansen scorede slet ikke i anden halvleg, men han endte alligevel som dansk topscorer med fem mål.

Det endte i en nervepirrende afslutning, hvor Niklas Landin et minut før tid leverede en vigtig redning.

Danmark havde bolden ved stillingen 25-25, da landstræner Gudmundur Gudmundsson tog timeout med et halvt minut tilbage af kampen.

Det endte dog med en mislykket afslutning fra Mikkel Hansen.