Danmark er ved at løbe tør for Antabus

Danske apoteker og behandlingscentre for alkoholikere er løbet tør eller er ved at løbe tør for lægemidlet Antabus, som bruges i behandling af alkoholikere.

Det er problemer med etiketter til Antabus, der klistrer sammen, der har fået Actavis - firmaet bag Antabus - til at holde lægemidlet tilbage. Det oplyser Actavis' nordiske direktør til DR Nyheder.

Landets største lægemiddelgrossist Nomeco oplyser, at man først kan få nye leverancer fra Actavis engang i april måned.

Nomeco har derfor afsøgt det internationale marked for Antabus, men grossisten har kun kunnet finde mellem 100 og 200 pakker fra Norge. De ankommer til Danmark i næste uge.

Hos Actavis beklager Anders Jungbeck, at produktionsfejlen med etiketterne har fået danske apoteker ikke kan sælge Antabus.

- Det er rigtigt, at flere steder er løbet tør. Det bekymrer vi os om, og vi reagerer, så hurtigt vi kan, siger han og forklarer, at der vil komme forsyninger fra Sverige.

- Vi har fået lov af den danske sundhedsstyrelse til at sende 2.000 pakker fra Sverige til Danmark, siger han til DR Nyheder.

Men de 2000 pakker, i alt 200.000 doser, kommer først til Danmark om to uger, oplyser Anders Jungbeck.

Og det kan blive et problem for de alkoholikere, der er i behandling. Hvis de ikke kan få deres sædvanlige dosis, kan det føre dem tilbage i et misbrug, lyder det fra organisationen Blå Kors:

- Den indre afhængighed begynder hurtigt at leve sit eget liv, og så er der stor risiko for, at man falder i vandet og begynder at drikke igen, siger centerleder Helle Kjær fra Blå Kors' behandlingshjem i Taastrup ved København.

Hun forudser, at problemerne hurtigt kan opstå, hvis nogle alkoholikere ikke kan få deres Antabus, indtil de nye forsyninger når frem til Danmark.

- Bare det at springe over en gang om ugen giver en risiko for tilbagefald, siger Helle Kjær.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip