Danmark er verdens 9. mest innovative land

Danskerne er gode til at udvikle gode idéer, der kan føres ud i livet. I hvert fald så gode, at Danmark indtager en niendeplads på det globale innovationsbarometer Global Innovation Index 2013, som er støttet af FN.

Til sammenligning fik danskerne sidste år en syvendeplads på listen.

- Det er positivt, at Danmark trods krisen stadigvæk kan findes blandt top ti på denne prestigefulde liste, siger Sidsel Hauge, der er europæisk patentadvokat og partner hos patentbureauet Awapatent i København.

Hun nævner universiteter og forskerparker som nogle af de vigtigste grunde til, at Danmark igen i år er med i top ti på listen, som blev lanceret i 2007.

- I Danmark har vi en stærk innovationskultur. Vi har mange innovative virksomheder, der har opnået international anerkendelse, og som derigennem inspirerer andre - såsom Coloplast, Lego og Velux, siger Sidsel Hauge.

Innovationen bliver målt på parametre som antallet af forskningsartikler og omkostningsniveauer på forskning og udvikling.

- For at Danmark skal kunne avancere på listen, er det på parametre såsom produktivitetsvækst og antallet af videnstunge arbejdspladser, der skal forbedres, vurderer Sidsel Hauge.

Schweiz topper listen endnu et år, ligesom Sverige igen indtager andenpladsen. Danmark må også se sig slået af Storbritannien, Holland, USA, Finland, Hong Kong og Singapore.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip