Danmark er verdensmestre! Kroatien besejret i finalen - se billederne

De skyhøje danske talenter på Danmarks U19-mandskab er verdens bedste.

Det beviste de i snit omkring to meter høje danske drenge ved VM i Budapest, hvor Kroatien blev besejret med 32-26 i finalen.

Før guldet var sikret, måtte spillerne ud i en ganske tæt kamp, som i ordinær tid endte 25-25, og derfor skulle der to gange forlænget spilletid på fem minutter til, inden mesterskabet var i hus.      Danmark indledte finalen i Budapest, Ungarn, med fuld damp på kedlerne, og det lignede fra begyndelsen, at de danske favoritter ville køre henover finalemodstanderne fra Kroatien. 

Foran 3-1 kom der dog en blokering i spillet, og kroaterne susede forbi på fløjene og gav landstræner Claus Hansen sit at tænke på. 

Landstræneren ventede dog, til Kroatien fik en tremålsføring, før han ved 7-10 smed kortet på dommerbordet og tog sin første time out. 

Det træk var klogt, for danskerne fik pusten igen, og med en større koncentration sikrede de unge drenge 12-12 ved pausen.

I anden halvleg tog Danmark fat, hvor de slap, og hamrede den ene bold efter den anden i det kroatiske net.       

Samtidig spillede Sebastian Frandsen i det danske mål sig op og viste med flere gode redninger, hvorfor han bliver regnet som en af verdens bedste målmænd i sin årgang. 

Det betød, at danskerne kom foran med hele fire mål ved 23-19, hvor specielt Kristian Stoklund var yderst skarp på straffekast. 

Men igen kom kroaterne altså igen og kæmpede sig på siden af danskerne. 

Stoklund fik ellers chancen for at afgøre det hele i de 60 minutters spil, da han på straffekast kunne sende guldet hjem. 

Straffeskytten havde endda scoret på alle sine kast fra de syv meter, men uheldigvis kom det dårligste kast ved kampens ordinære afslutning ved 25-25, da Vejle-spilleren kastede midt for mål og ramte den kroatiske målmand.

Det nervøse kast betød i sidste ende ingen ting, for danskerne var i den forlængede spilletid på et højere niveau, og sejren blev i den grad slået fast med cifrene 32-26.      

Dermed vandt Danmark VM for U19 ved at gå ubesejret igennem alle kampe. Bedre kan det ikke gøres. 

Dagens Gossip