Danmark får 120 atleter med til OL i Rio

Med forhindringsløberen Ole Hesselbjergs udtagelse til OL står det klart, at i alt 120 danske atleter kommer med til OL i Rio de Janeiro.

Endnu mangler der at blive sat navne på fodboldspillerne, håndboldspillerne og dressurrytterne, men antallet kan der ikke rokkes ved.

120 atleter er det højeste antal siden OL i Atlanta i 1996, hvor Danmark havde 126 sportsfolk til start.

Det er dog et godt stykke fra rekorden fra OL i London i 1948. Her var hele 179 danskere med.

Reelt skal Danmarks Idrætsforbund (DIF) dog reservere 126 flysæder i denne omgang, for ud over de 120 deltagere vil yderligere seks atleter være med i Rio med status af reserve.

Det drejer sig om en rytter fra firekilometerholdet i banecykling, en håndboldspiller og fire fodboldspillere, oplyser DIF og Team Danmark i en fælles pressemeddelelse.

Der bliver sat navne på håndboldspillerne mandag morgen, mens U21-landstræner Niels Frederiksen senere samme dag vil offentliggøre sin trup til OL's fodboldturnering på en pressekonference i Idrættens Hus i Brøndby.

Det er første gang siden 1992, at Danmark har et fodboldhold med ved de olympiske lege, og eftersom der skal udtages 18 fodboldspillere, er det naturligvis med til at trække deltagerantallet i vejret.

Også atletik spæder godt til i puljen med danske OL-atleter. Med otte deltagere ankommer Danmark til den brasilianske storby med det største atletikhold i 44 år.

Den danske delegation tager afsted med en officiel målsætning om ti medaljer. Det er en mere, end det blev til i London for fire år siden, hvor 112 danske idrætsfolk var med.

OL afvikles 5.-21. august.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip