Danmark får to direkte pladser i håndboldkvindernes CL

Skrevet af admin

23/03/2016

Mest læste i dag

Dansk Håndbold Forbund (DHF) bekræftede onsdag, at Danmark får to pladser direkte i damernes Champions League.

Tildelingen er resultat af en beslutning truffet i Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) om at tildele de to øverst rangerede nationer på klubranglisten en ekstra direkte plads hver.

- Fra og med sæsonen 2016/17 får Danmark og Ungarn som henholdsvis nummer et og to på EHF’s klubrangliste for damer to direkte pladser i Champions League, skriver DHF.

Forbundet oplyser, at den ene af de direkte pladser går til DM-guldvinderen, mens den anden plads går til vinderen af grundspillet.

Hvis samme hold både vinder grundspillet og DM-finalen, går den anden Champions League-plads til DM-sølvvinderen.

Tidligere fik vinderen af grundspillet kun adgang til kvalifikationen til Champions League.

Team Esbjerg ligger i øjeblikket på førstepladsen i Primo Tours Ligaen og møder lørdag bundholdet Ringkøbing Håndbold hjemme, og i Esbjerg ser man frem til direkte kvalifikation til Champions League, hvis det lykkes at vinde grundspillet.

- En Champions League-plads er, hvad vi har kæmpet for i de seneste sæsoner, og i forhold til at skulle forsøge at opnå den i en svær kvalifikation i Rumænien er det et andet perspektiv at kunne klare det i en hjemmekamp mod Ringkøbing Håndbold, siger Team Esbjergs cheftræner, Lars Frederiksen i en pressemeddelelse fra klubben.

/ritzau/