Danmark får hård modstand i Davis Cup

Det danske tennislandshold kommer på en svær opgave, når holdet i september møder Spanien i Davis Cup.

Spanien tabte i weekenden 2-3 ude til Rusland, der tidligere i år vandt 4-1 hjemme over Danmark i Europa/Afrika Group I, niveauet lige under World Group.

Spanien førte ellers 2-0 efter fredagens singler, men russerne kom tilbage og vandt kampen med en sejr i herredoublen lørdag og de to afsluttende herresinglekampe søndag.

Spanien stillede i herresinglerne med Tommy Robredo og Pablo Andujar, der ligger henholdsvis nummer 21 og 35 på verdensranglisten i herresingle.

- Spanien råder over nogle af verdens absolut bedste tennisspillere, så der venter en sjov og kæmpe udfordring.

- Kampen er en bonus og en ekstra mulighed for at sikre overlevelse i Europa/Afrika Group I, og vi tror på, vi kan levere gode præstationer, siger Danmarks landstræner, Kenneth Carlsen, til Dansk Tennis Forbunds hjemmeside.

Kampen mellem Danmark og Spanien skal spilles den 18.-20. september.

Ifølge Dansk Tennis Forbund skal kampen spilles i Danmark.

Også Danmarks bedste spiller, Frederik Løchte Nielsen, ser frem til kampen.

- Jeg glæder mig utrolig meget til at møde Spanien. Det er næsten uvirkeligt, at det kommer til at ske - og så på hjemmebane. Det er umiddelbart den største Davis Cup-kamp og udfordring, vores hold overhovedet kan konfronteres med.

- Jeg ser det hele som en belønning for vores gode Davis Cup-indsatser i de seneste sæsoner, og det er præcis med håbet om en kamp mod eksempelvis Spanien, at vi spiller, siger Frederik Løchte Nielsen.

Vinderen bliver i Europa/Afrika Group I, mens taberen skal møde Sverige om at undgå nedrykning.

/ritzau/

Dagens Gossip