Danmark får østeuropæisk modstand på vejen mod VM

Det danske fodboldlandshold fik lørdag kendskab til de kommende modstandere i kvalifikationen frem mod VM i Rusland om tre år.

I lodtrækningen i Skt. Petersborg havnede Danmark i gruppe E sammen med Rumænien, Polen, Montenegro, Kasakhstan og Armenien.

Danskerne undgik fra øverste seedningslag store fodboldnationer som Tyskland, Spanien og England.

I stedet trak landsholdet Rumænien fra øverste seedningslag i en kvalifikation, der byder på hele fem udebanerejser mod øst.

De danske spillere vil måske have det bedste kendskab til Armenien, som landsholdet også er i gruppe med i den igangværende EM-kvalifikation. Sidste år vandt Danmark med 2-1 over armenierne i København.

Rumænien stiftede danskerne bekendtskab med i november, da landsholdet tabte en testkamp med 0-2 i Bukarest. Flere profiler blev dog sparet i testkampen, men rumænerne kan blive en hård modstander.

Det samme kan siges om Polen, som landsholdet senest mødte for to år siden i en testkamp i Gdansk. Dengang satte danskerne en 2-1-føring over styr og tabte 2-3.

De 52 europæiske fodboldnationer - fraregnet de russiske værter - er i den kommende VM-kvalifikation inddelt i ni grupper, hvor kun gruppevinderne er garanteret en plads ved VM om tre år.

De otte bedste toere skal senere dyste om de resterende europæiske VM-pladser i fire direkte dueller.

Det er endnu uvist, hvem der er landstræner for Danmark, når kvalifikationen indledes i september 2016.

Dansk Boldspil-Union (DBU) leder i øjeblikket efter Morten Olsens afløser, der efter planen overtager tøjlerne efter næste sommers EM, hvis det lykkes Danmark at komme med til turneringen i Frankrig.

VM-slutrunden afholdes fra 14. juni til 15. juli i 2018.

/ritzau/

Dagens Gossip