Danmark får prygl af Tyrkiet med overtidsscoring

03/09/2014

Det danske landshold varmede onsdag aften op til den forestående EM-kvalifikation, inden det bliver alvor om fire dage mod Armenien.

Tyrkiet havde lagt vejen forbi Odense til en ikke særlig ophidsende testkamp, der endte 2-1 til tyrkerne efter et sejrsmål i overtiden

Anfører Daniel Agger bragte Danmark foran på et straffespark før pausen, inden Olcay Sahan udlignede for gæsterne efter 55 minutter. I overtiden tordnede Ozan Tufan bolden op i målhjørnet på et langskud, som målmand Kasper Schmeichel ikke kunne nå.

Nicklas Bendtner var det helt store samtaleemne op til kampen på grund af sin manglende kampform. Selv om Wolfsburg-angriberen ikke scorede, så fik Bendtner vist sig fint frem i det danske angreb. Han placerede sig for det meste de steder, hvor chancen kunne opstå.

Selv om det ikke blev til en eneste reel afslutning, så fik Bendtner sandsynligvis givet Morten Olsen de svar, som landstræneren havde håbet på til søndagens vigtige kamp mod Armenien.

Den sidste halve time testede landstræneren FC Københavns Andreas Cornelius i front og gav debut til Allsvenskan-topscorer Lasse Vibe fra IFK Göteborg. Det gav lidt ekstra speed, men ingen af dem greb for alvor chancen.

På den offensive midtbane lyste Thomas Kahlenberg op med kloge beslutninger, overblik og gode afleveringer. Kahlenberg overstrålede sin makker Pierre-Emile Højbjerg, der ikke helt kunne leve op til præstationen i sin flotte landsholdsdebut i maj mod Sverige.

William Kvist leverede også under vanlig standard. Wigan-spilleren var impliceret i tyrkernes 1-1-udligning, da hans aflevering på midten af banen ikke nåede frem til Kahlenberg. Det blev indledningen til en tyrkisk kontra, hvor Olcay Sahan fik scoret.

Danmark tog føringen 10 minutter før pausen, da Daniel Agger sikkert scorede på et straffespark begået mod Nicolai Boilesen.

1-0-målet var en helt unødvendig tyrkisk foræring, da et indlæg fra Christian Eriksen gik tværs gennem gæsternes felt og over til Boilesen, der fik prikket til bolden i rette øjeblik.

Nicklas Bendtner lignede én, der gerne ville tage straffesparket, men Agger påtog sig opgaven og lagde den fladt ind ude ved stolpen.

Daniel Agger, der ligesom Bendtner er ude af kampform, lod sig udskifte i pausen sammen med Christian Eriksen og Nicolai Boilesen.

Den sene tyrkiske scoring betød, at Danmark ikke fik den bedste generalprøve til søndagens vigtige opgør mod Armenien i EM-kvalifikationen.