Danmark får seks ryttere med til VM på landevej

Skrevet af admin

19/08/2014

Dagens topnyheder

Danmark får seks ryttere med på startstregen, når verdens bedste cykelryttere i slutningen af september kører VM på landevej i Ponferrada i det vestlige Spanien.

Det har Danmarks Cykle Union fået bekræftet fra den internationale cykelunion.

På grund af især det hjemlige cykelhold Cult Energy og supertalentet Magnus Cort, som fører den europæiske rangliste for ryttere udenfor de store World Tour-hold, har VM-kvalifikationen længe set særdeles god ud, og nu er den bekræftet.

- Det giver os nogle flere muligheder at spille på, at vi i år kan stille med seks ryttere. Jeg synes helt klart, at vi har rytterne til at stille et stærkt hold, og med seks deltagere får vi nu muligheden for at spille en mere aktiv rolle i VM-løbet, vurderer DCU's sportschef Lars Bonde.

Sportschefen har tidligere meddelt, at de syv danske ryttere hos Tinkoff-Saxo er i bruttotruppen sammen med Rasmus Guldhammer fra det hjemlige Trefor-Blue Water. Guldhammer har fået chancen på en såkaldt "lærlingekontrakt" hos Tinkoff-Saxo i resten af sæsonen og er lige nu med holdet i USA.

Tour de France-rytterne Jakob Fuglsang (Astana) og Lars Bak (Lotto-Belisol) har meldt fra til VM som følge af reglen om, at de danske ryttere skal stille op ved sommerens DM for at kunne blive udtaget til VM.

VM på landevej bliver kørt fra 21. til 28. september. De professionelles landevejsløb køres den 28. september over 254,8 kilometer - 14 omgange på en lettere kuperet rundstrækning.

/ritzau/