Danmark får tredje restaurant med to Michelin-stjerner

Danmark får endnu en restaurant på listen over spisesteder, der ifølge kyndige gastronomer er værd at tage en omvej for at besøge.

Restaurant AOC får to Michelin-stjerner og bliver Danmarks tredje restaurant med to stjerner. I alt får 18 restauranter 21 stjerner i årets guide fra Michelin, oplyser Michelin i en pressemeddelelse.

Sidste år fik 15 restauranter i alt 17 Michelin-stjerner - alle i København. Alle de 15 restauranter har beholdt deres stjerne, og samtidig får Danmark tre nye stjernerestauranter.

Tre restauranter i Aarhus får som de første danske restauranter uden for København en Michelin-stjerne i årets guide. Det er restauranterne Frederikshøj, Gastromé og Substans.

Heller ikke denne gang fandt de kritiske prøvespisere fra Michelin, at Danmark havde en restaurant, der var værdig til tre stjerner i den prestigefulde guide - i Michelins terminologi restauranter, der er værd at rejse efter.

Restauranter med to stjerner er ifølge Michelin "værd at tage en omvej for", og det er udover AOC også restauranterne Noma og Geranium ifølge Michelin-guiden.

Et-stjernede restauranter er særligt gode i deres kategori ifølge guiden.

Samtidig bliver 12 restauranter tildelt en såkaldt Michelin Bib Gourmand udmærkelse - 10 i København og to i Aarhus.

Bib Gourmand indikerer, at en restaurant serverer vellavet mad til en rimelig pris.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip