Danmark får uafgjort i sidste test før VM-slutrunden

29/11/2015

Danmarks håndboldkvinder spillede 25-25 mod Spanien i den sidste test før VM på hjemmebane om en uge.

Danmark fik som forventet mere modstand i firenationersturneringen i Spanien fra de spanske kvinder, end tilfældet var i de to første kampe i turneringen.

Danmark var bagud i det meste af kampen, før det pludselig blev spændende til sidst.

Resultatet betyder, at Danmarks landstræner Klavs Bruun Jørgensen stadig er uden nederlag i spidsen for håndboldkvinderne efter de fem første kampe.

Danmark mødte op med to store sejre. Først blev Tunesien besejret 33-15 fredag aften, og lørdag gik det ud over Angola, som Danmark vandt over med 28-17.

Danmark fik fysisk kamp til stregen i opgøret, hvor der efter fem minutter ikke var scoret i kampen, men hvor Rikke Skov allerede efter fire minutter fik sin første tominutters udvisning.

Herefter tog Spanien fra, og efter 17 minutter var den spanske føring på 8-3 efter en periode, hvor Danmark misbrugte to straffekast.

Kristina Kristiansen reducerede til 4-9 efter 19 minutter, og efter 26 minutter gjorde Alexandrina Cabral Barbosa det til 12-8 til Spanien på et straffekast.

Scoringer af Trine Østergaard Jensen og Rikke Skov gjorde, at Danmark med to minutter tilbage af første halvleg havde barberet det spanske forspring ned til en 12-10-føring, som også blev pausestillingen.

Danmark var længe om at komme i gang i første halvleg og brændte for meget i angrebet, mens overtalssituationer heller ikke blev udnyttet optimalt et par gange. Omvendt holdt Danmark Spanien nede på 12 scoringer efter de første 30 minutter.

Efter 34 minutter var Danmark bagud 11-15 efter at have været i undertal i to minutter. Det blev spansk 18-15 føring efter 42 minutter, hvorefter Mette Gravholt reducerede fra stregen.

Ann Grete Nørgaard fik Danmark på 18-20, men danskerne havde svært ved at lukke hullet, der hele tiden lå og vippede mellem to-tre scoringer i spansk favør.

Med seks minutter igen var Spanien i front med 23-20 efter en dansk timeout, og den spanske målvogter Silvia Navarro Gimenez havde et godt tag på de danske afslutninger.

Mod slutningen blev det så alligevel spændende. Anne Mette Hansen fik reduceret til 23-24 med to minutter igen, og Stine Jørgensen udlignede til 24-24, og Rikke Skov hamrede bolden ind til dansk føring 25-24 med et halvt minut igen, men spanierne fik udlignet til sidst.