Danmark flager på halv for belgiske ofre

Skrevet af admin

23/03/2016

Mest læste i dag

Det danske flag går på halv onsdag for at mindes ofrene for tirsdagens bombeangreb i Bruxelles. Det oplyser Justitsministeriet.

Samtlige statslige bygninger og skibe vil flage på halv stang.

- Der er, ser vi nu desværre igen, mennesker, som vil vores demokratiske livsform til livs, og det skal de ikke lykkes med, siger justitsminister Søren Pind (V) i en pressemeddelelse.

- Vi vil ikke lade frygten dominere, og vi kommer til at bekæmpe disse mørke kræfter længe og tålmodigt med alle demokratiets virkemidler. De, der angriber os, splitter os ikke, men rykker os blot tættere sammen.

- For at mindes ofrene og for at vise vores stærkeste solidaritet med det belgiske folk har regeringen besluttet, at der i dag flages på halv stang fra samtlige statsbygninger og statsskibe, skriver Søren Pind.

I Belgien blev ofrene mindet med et minuts stilhed klokken 12.

Mindst 30 mennesker blev dræbt og omkring 200 såret i tirsdagens bombeangreb i Zaventem-lufthavnen og i et tog ved metrostationen Maelbeek i hjertet af Bruxelles' EU-kvarter.

Onsdag formiddag kunne den belgiske avis DH (Derniere Heure) rapportere, at den 25-årige mistænkte bombemand fra tirsdagens angreb i Bruxelles, Najim Laachraoui, var anholdt i den belgiske hovedstad.

Flere andre belgiske medier skriver dog efterfølgende, at det ikke er tilfældet.

Najim Laachraoui var i lufthavnen i Bruxelles sammen med brødrene El Bakraoui, som udløste deres selvmordsbælter. Myndighederne har fundet et tredje, ikke-eksploderet selvmordsbælte.

/ritzau/