Danmark går til kamp mod mobning af seksuelle minoriteter

Skrevet af admin

16/06/2016

Dagens topnyheder

Den danske regering - i form af minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby (V) - tilslutter sig fredag en kreds af lande i FN-systemet, der fordømmer vold og mobning af LGBTI-børn.

Forkortelsen LGBTI dækker over homoseksuelle, biseksuelle, transseksuelle og interseksuelle.

Tilslutningen sker ved en erklæring, der blandt andet opfordrer landene til at monitorere vold og mobning i skolerne, ligesom de skal udvikle politikker til forebyggelse og håndtering af vold og diskrimination på skoler.

Det oplyser ministeriet for børn, undervisning og ligestilling i en pressemeddelelse.

Kort efter vil undervisningsministeren mødes med den russiske punk-rock aktivist-gruppe Pussy Riot på Folkemødet på Bornholm til en uformel drøftelse om LGBTI-personers rettigheder.

- Det kan have store konsekvenser for unges trivsel og fremtid, hvis deres rettigheder krænkes på et tidspunkt i livet, der i forvejen er præget af usikkerhed og søgen efter identitet, siger Ellen Trane Nørby.

- Danmark er på mange måder foregangsland, når det gælder LGBTI-rettigheder, og det skal vi blive ved med at være. Over hele verden oplever LGBTI-elever vold og diskrimination i uddannelsessystemet, siger hun.

Ifølge ministeren passer tilslutningens ambitioner perfekt til det arbejde, regeringen i juni satte i gang med at forebygge og bekæmpe mobning af enhver slags på danske skoler.

Det arbejde skal munde ud i nogle anbefalinger til stat, kommune og institutioner, om hvordan de kan forebygge og bekæmpe mobning.

/ritzau/