Danmark giver 100 millioner til ofrene for konflikten i Syrien

FN vurderer, at konflikten har kostet mindst 93.000 livet, heraf godt 6.500 mindreårige. Over det seneste år svarer det til, at omkring 5.000 mennesker har mistet livet hver måned. Næsten 6 millioner mennesker er fordrevet fra deres hjem, og 8,4 millioner mennesker har akut behov for humanitær bistand.

»Det må ikke fortsætte, og vi øger nu indsatsen for at komme de mange berørte af krigen til hjælp,« siger Christian Friis Bach (R).

Udviklingsministeren er taget til New York for blandt andet at drøfte krisen med chefen for FNs nødhjælpsorganisation Valerie Amos.

»Den styrkede indsats skal via de internationale hjælpeorganisationer give mange af de mennesker, der er flygtet fra Syrien til nabolandene bedre mulighed for overlevelse og at komme igennem krisen. Men også til uddeling af mad, medicin og anden nødhjælp samt reparation af vandforsyningssystemer i Syrien. Der afsættes samtidig midler til de mere end 500.000 palæstinensiske flygtninge, der er særligt hårdt ramt og har et akut behov for hjælp.

Godt en tredjedel af det danske bidrag vil gå igennem danske folkelige organisationer, som yder humanitær bistand i og omkring Syrien.

FN har bedt om 4,4 milliarder dollar (24,67 milliarder kroner) til at dække de humanitære behov i og omkring Syrien. Det er den hidtil største humanitære FN-appel.

Netop nu har 6,8 millioner mennesker i Syrien behov for humanitær bistand, og det samme gælder mindst 1,6 millioner mennesker, der er flygtet til Syriens nabolande. Begge tal forventes at stige betydeligt i de kommende måneder.

BNB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip