Danmark gør sig klar til at sende fly til uroplaget land

Urolighederne i Den Centralafrikanske Republik (CAR) mellem kristne og muslimer er så voldsomme, at Danmark nu venter på en officiel henvendelse fra FN om hjælp.

Og helt konkret vil det dreje sig om at sende et fly, der skal hjælpe FN med logistik og transport i det urohærgede land.

- Vi har ikke fået nogen officiel henvendelse fra FN endnu. Men vi har drøftet sagen i Udenrigspolitisk Nævn i dag (tirsdag, red.), siger nævnets formand Mette Gjerskov (S) til Ritzau.

Hun understreger, at beslutningen om at sende et Hercules-fly til det uroplagede land endnu ikke er taget:

- Vi er på første stadie endnu. Kommer der en henvendelse fra FN, er det en beslutning, der skal tages i Folketinget, siger hun.

Hercules er Flyvevåbnets transportfly. Og det kan være med til at løse en række opgaver - blandt andet transport af forsyninger til udsendte soldater, evakuering af sårede og indsættelse af tropper fra luften.

FN’s generalsekretær, Ban Ki-moon, vil sætte en styrke på omkring 3000 soldater og politifolk ind for at forhindre yderligere eskalering af urolighederne i Den Centralafrikanske Republik.

Forsvarsministeriet oplyser, at kommer anmodningen fra FN, så vil det blive det fly, som forsvaret allerede har i Mali, der skal bruges i indsatsen.

Ud over FN's blå baretter, er der allerede 6000 afrikanske og 2000 franske soldater i landet for at hindre yderligere voldshandlinger.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip