Danmark hærges af naturbrande

»Tallene er en klar indikator. Det viser sig hvert år, at antallet af udrykninger hænger sammen med, hvor tørt det er,« siger Steen Hjere Nonnemann, specialkonsulent i Beredskabsstyrelsen, til Dagens.dk.

Alarmcentralerne kaldte i de første tre dage af april brandvæsenet ud til 77 naturbrande. Til sammenligning rykker brandvæsenet i gennemsnit ud til godt 250 naturbrande om måneden i perioden april til september. To uger senere - 17. april - brændte 35 hektar lyng i en plantage mellem Brovst og Jammerbugten. Beredskabschef i Jammerbugt Kommune, Per Højriis Vedsted, kalder det en »voldsom« brand og kan nikke genkendende til, at man har haft usædvanligt travlt med naturbrande de seneste måneder.

»Normalt, når vi slukker brand, så er vi ude med ét slukningstog. Det er første gang i min tid, at alle slukningskøretøjer fra de fire slukningsområder i kommunen har været ude på samme tid. Ilden i det tørre lyng og græs i plantagen løb meget stærkt«, siger han til Dagens.dk.

Politiet har over for Berlingske Nyhedsbureau fortalt, at flere naturbrande i april kan være menneskeskabte. Der kan være tale om uslukkede cigaretskodder og »den slags«, der kan havet forsaget brandene. Tal fra Beredskabsstyrelsen, som afdækker formodede brandårsager, viser da også at blandt andet »uforsigtighed ved brug af åben ild« er en af de hyppige årsager til naturbrande.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip