Danmark hamrer videre: Tjekkiet får EM-klø

16/01/2014

Det danske herrelandshold er klar til mellemrunden ved EM med maksimumpoint, efter at Mikkel Hansen og holdkammeraterne torsdag aften slog Tjekkiet med 33-29.

Danskerne fik endnu en gang Boxen i Herning til at koge af begejstring uden at spille sig helt ud. Det bliver sandsynligvis nødvendigt på lørdag, når EM-værterne står over for Spaniens verdensmestre i den første kamp i mellemrunden.

Med en ivrigt dirigerende Ulrik Wilbek på sidelinjen tordnede Mikkel Hansen straks fra start det første mål ind i tjekkernes mål, og så førte Danmark stort set i de næste 59 minutter frem til slutfløjt.

Ud over sejren så lykkedes det også for højrefløjen Hans Lindberg at gøre en ende på sit begyndende straffekast-kompleks. Efter små tre minutter blev det godt og grundigt begravet, da han elegant udplacerede Tjekkiets keeper fra pletten.

Lindberg havde ellers brændt sine hidtidige tre straffekast i turneringen mod Makedonien og Østrig. Torsdag aften scorede han på samtlige tre straffekast.

Det var på forhånd ventet, at Tjekkiets Filip Jicha kunne volde Danmark en del problemer, og det gjorde Kiel-stjernen også.

Tjekkerne var tvunget til at vinde for at booke en plads i mellemrunden, og derfor kæmpede Jicha og holdkammeraterne også med alt, hvad de kunne. Det var bare ikke nok.

Fem minutter før pausen begyndte Danmark for alvor at trække fra. Som forudsagt af Ulrik Wilbek var Tjekkiets ømme punkt højre forsvarsside, og det blev udnyttet gang på gang.

Selv om Niklas Landin og især Jannick Green gjorde det fremragende i målet, så viste Danmark store huller i forsvaret. Især fik tjekkerne for nemt spillet sig igennem i EM-værternes venstreside, og det må give lidt bekymring.

Efter pausen gav Wilbek spilletid til flere af de spillere, der er i risikozonen for at blive udskiftet, når Anders Eggert bliver indlemmet i truppen før lørdagens opgør mod Spanien.

Hverken Bo Spellerberg, Mads Christiansen, Klaus Thomsen og Mads Mensah Larsen, som er blevet nævnt som mulige tabere i Wilbeks udskiftningskabale, fik dog endegyldigt overbevist om, hvem af dem, der skal være i 16-mands-truppen.

Danmark går videre til mellemrunden med de maksimale fire point, mens Tjekkiet er færdig ved EM. Makedonien og Østrig følger danskerne videre i turneringen med henholdsvis to og nul point.