Danmark har fået ny kontanthjælps-reform

Landets ledige på kontanthjælp kan fra årsskiftet se frem til grundlæggende ændringer.

Det var nemlig med bredt flertal, der i Folketinget i dag har stemt for to meget omtalte lovforslag til ændringen af kontanthjælpsreformen.

Fremover vil unge uden en uddannelse således ikke være en del af kontanthjælpssystemet, men de vil i stedet modtage uddannelseshjælp på niveau med SU og en målrettet indsats, der kan hjælpe dem i gang med en uddannelse.

Ligeledes vil ledige, der kan arbejde, bliver mødt med klare krav og forventninger om, at de skal i arbejde eller arbejde for deres ydelse i et nyttejob.

Dertil kommer, at udsatte borgere får en tværfaglig og helhedsorienteret indsats, der kan hjælpe dem videre i livet, enten til uddannelse eller et fremtidig job.

- Et bredt politisk flertal har i dag sikret, at vi får et nyt kontanthjælpssystem. Jeg er glad for den store opbakning til reformen. For kontanthjælpsreformen er et vigtigt skridt i arbejdet med at opbygge en hel ny beskæftigelsesindsats, så vi får flere ledige i uddannelse og varige job, lyder det i en udtalelse fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

Dagens Gossip