Danmark har lært af sidste års fejl inden EM-finalen

Det gik grueligt galt, da Danmark sidste år gik alt for dårligt forberedt til opgaven i VM-finalen mod Spanien.

Landstræner Ulrik Wilbek indrømmer, at der blev begået fejl i optakten til finalen og garanterer, at det ikke kommer til at ske igen.

- Mange syntes, at Kroatien var det hold, der havde spillet bedst i turneringen. Og da det lykkedes os at slå dem i semifinalen, var det som om, at spillerne glemte, at Spanien også havde et klassemandskab.

- Og så gav det dobbelt bagslag, da vi kom dårligt fra start i den finale, siger Wilbek.

Målmand Niklas Landin er enig med sin træner i, at spillernes fokus var det forkerte sted for et år siden.

- Vi skal fokusere på de spillere, vi står over for, og på de målmænd, vi skal skyde på.

- Vi var måske for selvsikre og bildte måske os selv ind, at den skulle vi nok tage. Det kan vi ikke tillade os nu, specielt ikke som vi spillede i første halvleg mod Kroatien, siger Landin.

Bo Spellerberg vil også helst glemme alt om sidste års finale og vælger derfor at fokusere på det, der har virket denne gang.

- Vi har jo fulgt en god rytme i år, og det handler bare om at følge den samme rytme og gå til finalen, som vi ville gå til enhver anden kamp.

- Vi skal jo ikke panikke og prøve at opfinde den dybe tallerken igen. For os handler det om, at vi har vundet alle kampe indtil nu, og kan vi måske lægge et lille lag på, så kan vi selv bringe os i en position, hvor vi er bedst muligt rustet til at vinde guldet, siger han.

Danmark tabte VM-finalen til Spanien med hele 19-35. Slaget var reelt allerede tabt efter første halvleg, som de spanske værter vandt 18-10.

/ritzau/

Dagens Gossip