Danmark har nogle af de sikreste veje i Europa

Med en ny opdatering for antallet af trafikdræbte for 2012, som endte på 167 dræbte, ligger Danmark nu på 30 dræbte pr. en million indbyggere, hvilket er præcis det samme som Norge og Sverige, skriver avisen. For tolv år siden havde vi til sammenligning 81 dræbte pr. en million indbyggere.

Malta og Storbritannien ligger som de eneste en smule bedre, og derfor har Danmark for nylig modtaget den såkaldte Pin Award fra den internationale organisation European Traffic Safety Council, der hvert år kårer det europæiske land, der kan fremvise de fineste resultater inden for trafiksikkerhed.

Siden 2002 har Danmark reduceret antallet af dræbte med 61 procent. Antallet af ulykker med personskader er mere end halveret i samme periode.

Tallene for første halvår af 2013 peger i samme retning: Antallet af dræbte er stort set uændret, men der har været et fald i antallet af personskader, som ligger otte procent under sidste år, og det betyder 135 færre tilskadekomne sammenlignet med samme periode sidste år, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Ifølge dokumentationschef Jesper Sølund fra Rådet for Sikker Trafik er udviklingen »imponerende«:

»Vi er rykket op i eliten og har overhalet andre europæiske nationer som Holland og Schweiz, mens vi har indhentet Norge og Sverige. Det handler om et langt, sejt træk, men vi kan nå endnu længere ned,« siger han.

I henhold til den nye handlingsplan skal Danmark nå ned på 120 dræbte senest i 2020.

Formanden for Færdselssikkerhedskommissionen, Karsten Nonbo (V), er sikker på, at Danmark når målet:

»Jeg var selv skeptisk, da vi vedtog målsætningen om højst 200 dræbte i 2012, men nu har jeg fået rigtig høje ambitioner og er nået dertil, hvor alt kan lade sig gøre,« siger han til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Dagens Gossip