Danmark havner i hård pulje om at komme til OL

VM er slut, og det står nu klart, at Danmarks håndboldkvinder får en svær vej til de olympiske lege i Rio næste år.

Efter det skuffende nederlag til Rusland og sjettepladsen ved VM havnede Danmark i en OL-kvalifikationspulje bestående af VM-bronzevinderne fra Rumænien, Montenegro samt Uruguay.

Kun de to bedste hold går videre til OL fra puljen, og det kan blive svært mod to af de nationer, der lige har slået Danmark ved VM.

Det var Rumænien og verdensstjernen Cristina Neagu, som slog Danmark ud i kvartfinalen ved VM efter forlænget spilletid. Rumænien vandt søndag VM-bronze med en overbevisende sejr over Polen.

Montenegro vandt over Danmark i det indledende puljespil, mens Balkan-nationen tabte i den første placeringskamp mod danskerne om at blive mellem nummer fem og otte.

Danmark kunne have fået en på papiret nemmere modstander, hvis Klavs Bruun Jørgensens tropper havde vundet søndagens placeringskamp mod Rusland, som på en god anden halvleg vendte kampen og vandt.

Russerne, som dermed blev femmer ved VM, kom i pulje med Polen, Sverige og Mexico. Og det er en gruppe, som måske havde passet danskerne bedre.

I den sidste OL-kvalifikationspulje mødes Holland, Frankrig, Japan og Tunesien.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip