Danmark henter sølv og bronze ved EM i 49erFX

Der var både sølv og bronze til de danske sejlere, da EM for 49er og 49erFX blev afgjort lørdag i Portugal.

Medaljerne kom hjem i kvindernes klasse - 49erFX, som er OL-disciplin, hvor Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen indtog andenpladsen tre point efter den førende hollandske båd, inden den afgørende sejlads lørdag.

Søstrene Maiken Foght Schütt og Anne-Julie Foght Schütt lå på tredjepladsen seks point efter inden lørdagens Medal Race.

I Medal Race gives der dobbeltpoint, og afslutningen blev også tæt med konstant skiftende føringer. Den hollandske båd mistede terræn, og derfor blev den sidste sejlads et opgør mellem italienerne Giulia Conti og Francesca Clapcich og de danske både.

Først i mål af de tre både ville tage guldet.

Italienerne var bedst og fik båden først over stregen foran de danske både. Dermed vandt italienerne EM-guldet foran Jena Mai Hansen/Katja Salskov-Iversen, der måtte nøjes med sølv, mens Maiken Foght Schütt/Anne-Julie Foght Schütt sluttede på tredjepladsen.

Danmarks tredje båd i sejladsen var med de regerende europamestre Ida Marie Baad og Marie Thusgaard. De lagde ud på femtepladsen i den afgørende sejlads, og det blev også den endelige placering.

- Vi er helt vildt glade. Det er en stor forløsning for os at bryde vores onde cirkel af fjerdepladser. Det var et kaotisk Medal Race.

- Til allersidst før målstregen lå vi helt lige med italienerne, og der var det fifty-fifty, hvem der ville få det afgørende tryk. Det blev så dem, siger Jena Mai Hansen i en pressemeddelelse.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip