Danmark holder legestue ved VM: Vinder med 20 mål

18/01/2015

Modstanden var til at overse, men de danske håndboldherrer fik rejst sig med en storsejr på hele 38-18 over Saudi-Arabien ved VM i Qatar.

Vigtigere end selve sejren var, at den danske VM-trup nu kan få lagt 24-24-åbningskampen mod Argentina bag sig. Fredagens flop har fyldt meget de seneste dage.

Det var dog svært at måle danskernes reelle niveau, fordi Saudi-Arabien ikke var meget bedre end et gennemsnitligt hold i den næstbedste hjemlige håndboldrække.

Saudi-Arabien var foran én gang i hele kampen ved 1-0 og fulgte også med til 3-4, mens danskerne stadig lige skulle finde hinanden på banen.

Efter lidt småfejl i starten kom Danmark dog godt igen og bragte sig med hele 11 mål i træk foran 15-3.

Jannick Green, der havde fået chancen i stedet for Niklas Landin, tog i den periode alt, hvad der kom i nærheden af målet.

Men det var heller ikke verdens hårdeste opgave for Green, som blev noteret for en redningsprocent på 57 i første halvleg. Og i resten af kampen viste Magdeburg-keeperen også, at han er en luksusreserve for Landin.

I den anden ende af banen var Mikkel Hansen god til at finde helt umarkerede medspillere. Mikkel Hansen indledte målfesten i Lusail Multipurpose Hall og endte på tre scoringer.

Også Mads Christiansen fik vist, at han kan blive en brugbar skytte, når andre ikke er i stand til at levere.

Henrik Toft Hansen fik lov at boltre sig mest af alle i første halvleg, hvor stregspilleren lavede otte mål. Det var en noget anden oplevelse, end da han som den eneste markspiller ikke scorede et eneste mål i kampen mod Argentina.

Der var på bænken plads til grin hos landstræner Gudmundur Gudmundsson, som heller ikke havde den sværeste dag på kontoret.

Danmark var foran 20-6 ved pausen og fortsatte dominansen i anden halvleg.

Her kom fløjene Casper Ulrich Mortensen og Hans Lindberg ind med stor energi og effektivitet.

Michael Damgaard, Jesper Nøddesbo og Kasper Søndergaard kom også ind og viste den gode danske bredde.

Eneste malurt i bægeret var, at en René Toft Hansen kun holdt til et kvarters spil i kampen på grund af en skade.

På tirsdag venter der en anderledes hård opgave, når Tyskland er modstanderen. Tyskerne har vundet to ud af to kampe. Tidligere lørdag vandt Tyskland over Rusland.