Danmark indgår aftale om at lægge klimapres på Indien

Den danske udenrigsminister Kristian Jensen (V) mødtes blandt andet med den amerikanske udenrigsminister John Kerry søndag aften, og i den forbindelse blev en række lande enige om en fælles erklæring om at lægge et pres på Indien for at forbedre landets klimaindsats.

Kristian Jensen deltager i øjeblikket på den internationale konference i Alaska, Glacier, og det var her, han fik muligheden for at mødes med John Kerry.

- Vi blev enige om en erklæring sammen med de andre deltagende udenrigsministre om, at vi forpligter hinanden til at have ambitiøse mål til COP21 i Paris i november, siger Kristian Jensen.

Han forklarer, at erklæringen er et vigtigt redskab i arbejdet for lægge pres på de lande, der halter bagud i forhold deres mål om reduktion af CO2-udledning.

- Vi håber på, at vi på udenrigsministerniveau kan sende et signal om, at det nu er deres tur til at komme på banen. Her er Indien et af de afgørende lande for, at vi kan nå en aftale i Paris, siger Kristian Jensen.

Ud over den danske og amerikanske udenrigsminister er den internationale konference blandt andre også besøgt af den norske udenrigsminister Bjørn Brende og det grønlandske selvstyres repræsentant for udenrigsanliggender, Vittus Qujaukitsoq.

Konferencens tema er klimaforandringerne og deres konsekvenser i Arktis.

- Jeg har talt med Kerry om, hvordan vi kan arbejde sammen med de lande, der støder op til Arktis for at råbe verden op. Vi skal gøre verden opmærksom på, hvad klimaforandringer betyder i det arktiske område, siger Kristian Jensen.

Den 30. november begynder den 21. klimakonference i Paris. Her skal mere end 190 lande nå til enighed om, hvordan den globale opvarmning bliver holdt under to grader.

Kina og Indien er ikke enige i dette mål, som de anser for at være trussel mod deres økonomiske og sociale fremgang.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip