Danmark kæmper sig til 2-0-sejr over Serbien

14/06/2015

Næste års EM-slutrunde i Frankrig kom lørdag aften et godt stykke tættere på for Danmark, som i en flot kvalifikationskamp slog Serbien med 2-0 i Parken. Yussuf Poulsen og Jakob Poulsen scorede målene.

Danmark har nu 10 point efter fem kampe i gruppen - kun overgået af Portugal med 12 point. Serbien har fortsat kun et point i bunden af gruppen. De to bedste nationer i gruppen kvalificerer sig direkte til EM.

Yussuf Poulsen bragte Danmark foran 1-0 efter 13 minutter, og det var efter et fremragende dansk angreb.

Pierre-Emile Højbjerg lagde en lang tværgående aflevering til Nicklas Bendtner, som med en enkelt berøring genialt fandt Yussuf Poulsen i et frit område foran feltet.

Leipzig-angriberen scorede sit første mål i sin blot femte landskamp, da han tog et træk og hamrede bolden fladt i det korte hjørne til stor jubel for størstedelen af de 30.887 tilskuere i Parken, som dannede en flot ramme om kampen.

Serbien forsøgte at svare igen, og Zoran Tosic tvang Kasper Schmeichel ud i en parade syv minutter efter det danske åbningsmål.

Danmark var gode til at køre bolden rundt i egne rækker, og serberne havde svært ved at erobre den tilbage.

Det var heller ikke lige så farligt, når Serbien havde bolden. Det danske forsvar stod godt og lod sig ikke nemt overliste.

Et spilovertag i slutningen af første halvleg gav flere danske muligheder. Bendtner var med støvlesnuden lige ved at udnytte et godt frispark fra Christian Eriksen, men bolden gik et godt stykke over mål.

Danskerne fik en kæmpe chance for at fordoble føringen, da Matija Nastasic klodset nedlagde Højbjerg i feltet efter lidt over en halv time.

Men anfører Daniel Agger brændte det efterfølgende straffespark, som serbernes keeper, Vladimir Stojkovic, snuppede.

Yussuf Poulsen burde kort efter have headet bolden i kassen på et perfekt indlæg fra den velspillende venstreback Simon Poulsen.

Tre minutter inde i anden halvleg begyndte Serbien bedst, og Kasper Schmeichel diskede op med en refleksredning op på overliggeren efter et hovedstød af angriberen Aleksandar Mitrovic.

Og 10 minutter senere måtte Schmeichel også tage sig af et nærgående skud fra Adem Ljajic.

Serbien overtog mere og mere initiativet i kampen, som anden halvleg skred frem. Og Adem Ljajic og Mitrovic brændte store serbiske tilbud.

En humpende Yussuf Poulsen udgik med en skade efter 73 minutter, og Lasse Vibe kom ind i stedet.

Og kort efter kom Chelsea-talentet Andreas Christensen ind i stedet for William Kvist, der virkede træt og havde pådraget sig et gult kort.

Danskerne kæmpede for sagen, og man så glidende tacklinger fra Højbjerg, Agger og Simon Kjær.

Det blev kun til få danske chancer i anden halvleg, som da Eriksen trykkede af og fremtvang hjørne 10 minutter før tid.

Indskiftede Jakob Poulsen, som var kommet ind i stedet for Michael Krohn-Dehli, lukkede kampen med scoringen til 2-0 efter endnu et oplæg fra Bendtner.

Selv om Serbien trykkede danskerne helt i bund til slut, så lykkedes det at holde serberne helt fra scoringer.

Danmarks næste kamp i EM-kvalifikationen er på hjemmebane mod Albanien 4. september.