Danmark knockouter Norge i forrygende anden halvleg

Der gik 30 minutter, før det danske håndboldlandshold kom i gang i kampen mod Norge i Paris.

Men da det skete, var klasseforskellen tydelig i de to holds første kamp ved Golden League-stævnet i Frankrig, der fungerer som sidste forberedelse for Danmark før EM på hjemmebane.

Et skadesplaget dansk hold, der manglede Rasmus Lauge, Mads Mensah Larsen og Anders Eggert, var bagud 13-15 ved pausen, men en forrygende indledning på anden halvleg skabte grundlaget for sejren på 34-22.

Dermed fik Danmark også revanche for 26-32-nederlaget til Norge for to måneder siden, hvor de to hold mødtes i Oslo ved det seneste Golden League-stævne.

Ved den lejlighed kaldte landstræner Ulrik Wilbek den danske indsats for "en skændsel", men sådan gik det ikke i lørdagens kamp.

Det virkede dog unødvendigt, at Danmark efter en god indledning på kampen faldt sammen i angrebsspillet, så holdet undervejs tabte en periode i første halvleg med 1-8.

Landstræner Ulrik Wilbek erstattede ved stillingen 9-12 førstevalget i målet, Niklas Landin, med Jannick Green, der gjorde det glimrende.

Ulrik Wilbek må have givet gode taktiske input i pausen, eller også gad de danske EM-favoritter bare ikke finde sig i endnu en norsk skuffelse.

I hvert fald blæste Danmark anført af Mikkel Hansen det norske hold fuldstændig omkuld fra første sekund af anden halvleg.

Klaus Thomsen, der havde følt sig sløj, kom ikke på banen i anden halvleg, hvor Danmark forvandlede pausestillingen til en føring på 23-16.

Norges spillere blev mere og mere modløse, og Kristian Kjelling og co. lignede ikke et hold, der kan få meget ud af EM-slutrunden.

De norske problemer blev blandt andet udstillet, da Danmark i undertal problemfrit kunne spille Michael V. Knudsen fri til 30-18-scoringen fra stregen.

Danmark møder søndag de franske OL-guldvindere, mens Qatar venter tirsdag i den sidste kamp ved Golden League-stævnet i Frankrig.

Den 12. januar bliver det alvor, når Danmark møder Makedonien i Herning i den første EM-kamp.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip