Danmark knockouter Norge i forrygende anden halvleg

04/01/2014

Der gik 30 minutter, før det danske håndboldlandshold kom i gang i kampen mod Norge i Paris.

Men da det skete, var klasseforskellen tydelig i de to holds første kamp ved Golden League-stævnet i Frankrig, der fungerer som sidste forberedelse for Danmark før EM på hjemmebane.

Et skadesplaget dansk hold, der manglede Rasmus Lauge, Mads Mensah Larsen og Anders Eggert, var bagud 13-15 ved pausen, men en forrygende indledning på anden halvleg skabte grundlaget for sejren på 34-22.

Dermed fik Danmark også revanche for 26-32-nederlaget til Norge for to måneder siden, hvor de to hold mødtes i Oslo ved det seneste Golden League-stævne.

Ved den lejlighed kaldte landstræner Ulrik Wilbek den danske indsats for "en skændsel", men sådan gik det ikke i lørdagens kamp.

Det virkede dog unødvendigt, at Danmark efter en god indledning på kampen faldt sammen i angrebsspillet, så holdet undervejs tabte en periode i første halvleg med 1-8.

Landstræner Ulrik Wilbek erstattede ved stillingen 9-12 førstevalget i målet, Niklas Landin, med Jannick Green, der gjorde det glimrende.

Ulrik Wilbek må have givet gode taktiske input i pausen, eller også gad de danske EM-favoritter bare ikke finde sig i endnu en norsk skuffelse.

I hvert fald blæste Danmark anført af Mikkel Hansen det norske hold fuldstændig omkuld fra første sekund af anden halvleg.

Klaus Thomsen, der havde følt sig sløj, kom ikke på banen i anden halvleg, hvor Danmark forvandlede pausestillingen til en føring på 23-16.

Norges spillere blev mere og mere modløse, og Kristian Kjelling og co. lignede ikke et hold, der kan få meget ud af EM-slutrunden.

De norske problemer blev blandt andet udstillet, da Danmark i undertal problemfrit kunne spille Michael V. Knudsen fri til 30-18-scoringen fra stregen.

Danmark møder søndag de franske OL-guldvindere, mens Qatar venter tirsdag i den sidste kamp ved Golden League-stævnet i Frankrig.

Den 12. januar bliver det alvor, når Danmark møder Makedonien i Herning i den første EM-kamp.