Danmark kollapser mod Frankrig i EM-finale

26/01/2014

Nikola Karabatic og de franske håndboldherrer gav Danmark en stor endefuld søndag aften i EM-finalen.

Franskmændene tog guldet i Boxen i Herning med en sejr på 41-32 efter en pauseføring på 23-16.

Landstræner Ulrik Wilbek kunne straks fra start se sit hold komme bagud. Thierry Omeyer i det franske mål reddede de første mange skud, og da Karabatic, Daniel Narcisse og Michael Guigou med største lethed scorede på Niklas Landin, så det slemt ud.

Den franske føring var efter 21 minutter på hele 17-7, hvilket gav minder om VM-finalen for et år siden. Her tabte Danmark finalen med 19-35 til Spanien.

Mikkel Hansen tog noget ansvar umiddelbart før pausen og fik minimeret den franske føring til syv mål før de sidste 30 minutter.

Håbet levede derfor i starten af anden halvleg, men danskerne havde fortsat svært ved at finde hullerne i Frankrigs forsvar. Franskmændene var dog for stærke offensivt, og hurtigt stod det klart, at Karabatic og co. ville tage sejren.

Frankrig vandt senest EM-titlen i 2010. Danmark var forsvarende europamestre, efter at Wilbeks hold vandt slutrunden i Serbien for to år siden.